Hűsítő menta forró csokival – Egy kozmetikai arculat születése


Hiába dolgozik az ember egy adott szakmában már régóta, szerencsés esetben mindig jönnek ismeretlen, izgalmas feladatok… A mi szakmánkban ez végképp így van, és kell is, hogy így legyen. Ez tartja frissen a kreativitásunkat, és ad mindig új lendületet.

Így aztán ugráltam örömömben, amikor az Age Attraction, német orvos-kozmetikai cég magyarországi tulajdonosa megkeresett a kérésével, hogy a prémium kategóriás terméknek/rendszernek hazai arculatot kellene tervezni. 
Már pár éve kísérletezett itthon  a termékekkel/gépekkel  és az elért sikerek fényében elérkezettnek látta az időt egy országos hálózat kiépítésének elindításához. Ehhez volt szüksége az arculatra, amely minden partner szalonban megjelenik majd egységesen.

Helyszín:  VI.kerület. Utcai üzlet, két szinten. 

Az alapterület eleve nem nagy, de ahhoz főleg nem, amennyi funkciót bele kellett sűríteni.
A földszinten impozáns fogadó részre volt szükség, emellett egy oktató helyiséget és egy raktárt is ki kellett alakítani.  A módszert ugyanis itt is oktatják a jövendőbeli partnereknek, valamint nagykereskedelemként is működik az üzlet. Innen osztják szét a beérkező termékeket. 
Az emeletre egy kozmetikai kezelőt és az irodát raktuk.

Gyertek, beleshettek a kulisszák mögé kicsit:

Tervezés - koncepció kialakítása

Lévén nagyon nagy tisztaságú, precíziós technológiáról  és anyagokról van szó, különös hangsúlyt kellett fektetnem a higiéniára. Ez volt a legfontosabb kiindulási pont. 
Kifejezetten jól tisztán tartható anyagokra volt szükség, így aztán nem is volt kérdés, hogy ismét az AGC által forgalmazott üvegfelületeket fogom bevetni.  

Egyszer már bizonyított a Jahn Ferenc Kórház VIP gyermekágyas szobáiban. 
Nagyon hálás felületnek bizonyult. Nincsenek fuga hézagok, rések, ahol megül a por, nagyon könnyen tisztítható. Nektek is bátran ajánlom, nem csak a konyha falára, ahol már bevett dolog, de akár csempe helyett is. Nagyon elegáns felület , rengeteg színben rendelkezésre áll és nem drágább egy középáras csempe burkolatnál.Fontos feladat volt még a termék prémium mivoltának hangsúlyozása is, amit szintén bravúrosan beteljesít a fényes, letisztult, csillogó üvegfelület.

Színválasztásban a kozmetikumok csomagolásához kellett igazodnom. Ehhez tökéletesnek bizonyult a halvány mentazöld lacobel üveg.  Ez adta az alapszínt, amit magas fényű fehér bútorlappal kombináltam a modern, letisztult, elegáns vonal erősítésére. A faerezetes bútorlappal kis melegséget próbáltam becsempészni, hogy mégse legyen olyan rideg, steril a hangulat. Ugyanezt a célt szolgálja a barnás és bronz felületek  választása.  A bronz tükörrel huncut csillogást és luxust vittem a letisztult térbe.  Ebbe marattuk bele a cég logóját is. A csillogó tükörben matt a felirat.Jó tanács: a színezett tükörrel csak óvatosan bánjatok! Nem valós színeket ad vissza! Ezeket csakis dekorációs célra használjátok! Itt is ahol fontos volt a funkció, hagyományos tükröt alkalmaztunk.

A felületeken, színeken kívül az összes bútor is egyedi tervezésű, ami bizony az üveghasználat miatt sok fejtörést okozott nem csak nekem a tervező asztalon, de az asztalosnak is, aki bravúrosan megoldott mindent!

Őszintén mondom, az elmúlt 10 év legkeményebb tervezési feladata volt, de a végeredményt és a tulajdonos boldog mosolyát látva, megérte.

Például a termékbemutató vitrinek megtervezése sem volt egyszerű, az üvegek síkját összehozni a bútorlappal, megoldani az illesztéseket, hogy esztétikus és elegáns legyen, mint egy kis ékszeres vitrin. 

Szóval kihívás volt rendesen. Na de mi pont ezt szeretjük!
Egy kis tervezési „poén”-t is belevittem, szerintem ez minden munkánál fontos!! Ettől valahogy életszerűbb, na meg egyedibb is a koncepció.

A cég logója 2 db egymásnak fejjel-lefele fordított nagy A betűből áll.
Ezt leképeztem bútor szinten ezzel:

Imádta a tulaj! És ezért persze én isJ.

Még egy érdekesség, amit én is most használtam először, de  rá fogok szokniJ . A bútor munkalapja szintén üveg, de nem fényes, hanem matt. (Matelac) . Zseniálisan működik, mert fényes társával ellentétben ezen nem látszik meg minden ujjlenyomat.  Ráadásul vízszintesen lerakva olyan meglepő felületet és érzetet kelt, hogy eddig mindenki megkérdezte miből van. Senki nem gondolja, hogy üveg! Nagyon izgalmas!!Ja és el ne felejtsem a padlóburkolatot! Imádni való! 

Nevezhetjük pvc-nek is, de sokkal jobban hangzik a mai neve : LVT (luxury vinyl tile). 

Pillanatok alatt lerakják, ipari felhasználásra is alkalmas. Bírja a vizet, a sáros cipőt, a tűsarkút, nem kopog, és mindemellett mindenféle dekor felületben kapható már. Parkettától a kőhatásún át a fémlapokig.


Itt egy elég nagy méretű bronz lapokat utánzó darabot választottunk. Passzol a bronz tükör csillogásához, a matt barnás üveg munkalapnak a színéhez és a meglevő fa szerkezetekhez, amiket nem szerettek volna átfesteni.

Na és persze forró csokiként melegíti a jeges mentátJ. 

Kivitelezés

Huh, jaj és még több jaj! Problémák a köbön….

Nem is akarlak riogatni Tieteket ezekkel, de néhányat azért megemlítek, a teljesség igénye nélkül.  Reméljük Csilla, a tulaj is kiheverte már a drámai pillanatokat és csak élvezi a kemény munka gyümölcsét. Az ő türelme és optimizmusa nélkül nehezen libbentünk volna át a nehézségeken.Bontó csapat, mint mostanában soha, akkor sem volt…. Hosszas keresgélés után akadtam egy vállalkozásra, nem említeném itt őket, mert arra sajnos nem érdemesek.  Amíg még csak bontani kellet nagyon nagy baj nem is volt. De amikor meggyőzően állították, hogy óóó persze, ők tudnak gipszkarton falakat építeni …. és mi el is hittük…na ott kezdődtek a bajok…
Asztalos barátom beszélgetés közben nekidőlt az újonnan épített karton pengefalnak, ami szép elegánsan kidőlt. Na ilyet még én sem láttam.Vagy a tolóajtónak épített gipszkarton szerkezetbe érdekes módon nem ment bele a tolóajtó… pedig a „leírás szerint készült”.

De a burkoló is felgyújtotta a saját lábát a pvc burkolásakor (nem nálunk, egy másik helyszínen)Így újat kellett keresnünk.  Mondjuk ezzel pont jól jártunk, mert a világ legügyesebb és legkedvesebb melegburkolóját sikerült megtalálnom. Más kérdés, hogy épp a Balatonon próbáltam kikapcsolódni, amikor ezzel a problémával szembesültem, így a  nyaralásom azzal telt, hogy  egész nap telefonálgattam, hogy az utolsó pillanatban kidőlt burkoló helyett szerezzek egy újat  az építőipari boom kellős közepén, egyik napról a másikra. De lehetetlen ugye nincsJ.  Még szerencse, hogy sok ismerősöm és barátom vanJ Na meg a facebook.

Persze a költséghatékonyságnak is megittuk a levét…. 

Ti tanuljatok okosan a mi példánkból.
Nem szerette volna a tulaj az egész üzlet elektromos hálózatát felújítani, így a meglevő, itt-ott kiegészített, részleteiben felújított hálózattal dolgoztunk tovább. Persze újabb és újabb világítások kerültek be…. ezt át kellett kötni, azt kibővíteni…ahogy ez lenni szokott. De a rendszer egyszer csak bedobta a törölközőt  Vagy a fűtés nem ment, vagy a világítás, vagy egy kicsit ez, egy kicsit az…. a lényeg, hogy a villanyszerelő sem tudta hova nyúljon, mit tegyen…. bevallom aggódtam, reménytelennek tűnt a helyzet. Mindezek után még el is utazott váratlanul nyaralni és elérhetetlenné vált, mi meg álltunk az elektromos szempontból gyakorlatilag használhatatlan üzlet közepén.Még szerencse, hogy itt is sikerült egy újabb szakira lelni, aki megint igen, igen,…. a tökéletes villanyszerelő!  Ügyes, okos, mint a legkisebb ugrifüles… de komolyan!! Meg is tartottuk!

Persze a jól bevált asztalos is, aki mindig tökéletes munkát végez, most –de csak mert szorított a nyitási határidő – elméretezte a vitrint a bejáratnál…és kezdhette újra az egészet…

Vagy mondjuk a vadonatúj fényerő szabályozós led panel folyamatosan villódzott, be lehetett dilizni tőle. Utolsó utáni pillanatban csere…. de ez is meglett. És még sorolhatnám, de inkább nem teszem, nem veszem el a kedveteket egy esetleges felújítástól J.A határidőt sajnos nem sikerült tartani, a nyitás csúszott…. de hála és köszönet a tulaj, Csilla  végtelén türelmének és rugalmasságának., az üzlet megnyitott. 
Én már csak a szépre emlékezem. Ugye Te is? J

A teljes galériát itt láthatjátok.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések